Gradite kuću?

Planiranje je prvi i najvažniji korak!
Mi znamo da je budućem vlasniku obiteljske kuće bitna sigurnost i povjerenje prema dobavljačima. Želite uz minimalna ulaganja sve pronaći na jednom mjestu?

Nema problema, brza gradnja moderne kuće koja štedi kućni budžet je tu! Pogledajte naše prijedloge, savjete i ponudu!

Katalog kuća

40 kuća za vašu inspiraciju

Kuća po vašem projektu

Imate dokumentaciju? Poslat ćemo vam besplatnu specifikaciju

NOVO! Provjerite cijene

Izračunajte cijenu materijala

Katalog kuća

40 kuća za vašu inspiraciju

Kuća po vašem projektu

Imate dokumentaciju? Poslat ćemo vam besplatnu specifikaciju

NOVO! Provjerite cijene

Izračunajte cijenu materijala

Dan otvorenih vrata u Javorju

Vaše vizije o savršenom domu su korak do ostvarenja!

Pridružite nam se na nezaboravnom danu otvorenih vrata i razgledajte kuću iz snova koja je izgrađena korištenjem Ytong rješenja.

Ova prekrasna kuća je pravo remek-djelo modernog građevinarstva, a Xella je osigurala ne samo vrhunsku kvalitetu, već i energetsku učinkovitost koja će vas oduševiti.

Na dan otvorenih vrata imat ćete priliku razgledati svaki kutak ove kuće i osjetiti njezinu udobnost, upoznati naše stručnjake i postavljati pitanja o načinu gradnje, saznati više o energetskoj efikasnosti i održivosti ovog doma i inspirirati se modernim dizajnom i praktičnim rješenjima za svakodnevni život.

Ne propustite priliku otkriti tajne koje krije ova predivna kuća i saznajte zašto Ytong postaje standard u graditeljstvu.

Očekujemo vas s nestrpljenjem 6. listopada od 14:00 do 18:00 sati na adresi Nova ulica, 10291 Javorje.

Vaša budućnost počinje ovdje.

Katalog Ytong kuća

Pripremili smo više od 40 različitih inspirativnih prijedloga za gradnju kuće s besplatnom dokumentacijom. Sve kuće projektirane su za naše podneblje.

Inspirirajte se u našem katalogu

Na korak ste do gradnje?

Vaša dokumentacija i zemljište su spremni?
Odlično, zatražite besplatnu specifikaciju materijala za vašu kuću od Ytong materijala. Zašto vaša kuća ne bi bila energetski efikasnija, s boljom akustičnom izolacijom i kvalitetnije izgrađena?

Sada je vrijeme, obratite nam se na Besplatni telefon 0800 7000 

Na korak ste do gradnje?

Vaša dokumentacija i zemljište su spremni?
Odlično, zatražite besplatnu specifikaciju materijala za vašu kuću od Ytong materijala. Zašto vaša kuća ne bi bila energetski efikasnija, s boljom akustičnom izolacijom i kvalitetnije izgrađena?

Sada je vrijeme, obratite nam se na Besplatni telefon 0800 7000

Česta pitanja i odgovori

Dummy
Što sve uključuje Ytong sustav gradnje?

Uz svaku Ytong kuću dobivate sljedeće:

  • Ytong blokove i ploče za izgradnju svih nosivih i pregradnih zidova
  • Ytong elemente za betoniranje bez oplate, tj. kutne elemente s rupom, za vertikalne serklaže
  • U” i “L” elemente za horizontalne i kose serklaže
  • Ytong tankoslojni mort za zidanje svih zidova
  • Ytong strop kao krovnu i međukatnu konstrukciju
  • prijevoz materijala na gradilište i istovar (uz uvjet osiguranog pristupa za istovar materijala; trajektni prijevoz na otoke nije uključen u cijenu)

Besplatno u paketu Ytong kuće:

  • dio kompleta Ytong alata
  • posudba Ytong tračne pile za vrijeme dok traje gradnja našim materijalima
  • savjetovanje i potpuna podrška našeg tima u svim fazama gradnje
  • instruktivni materijal s uputama za gradnju
  • Ytong instruktor dolazi na vaše gradilište i pokazuje izvođačima kako se pravilno gradi s Ytong materijalom (prema potrebi).
Koliko košta gradnja Ytong kuće?

Potpuno točnu cijenu izgradnje moći ćete ustanoviti tek temeljem prikupljenih ponuda potencijalnih izvođača radova, a na osnovu troškovnika koji je sastavni dio glavnog projekta. Taj troškovnik Vam može poslužiti i za ishođenje kredita.

Cijene variraju ovisno o tipu Ytong kuće i stupnju energetske učinkovitosti. Cijene niskoenergetske kuće, a posebno pasivne kuće, prosječno su 15-20% više od standardne gradnje, zbog povećane debljine vanjskih zidova (Ytong termoblok od 40 cm), ili dodatne termoizolacije fasadnih zidova (Multipor ili sl.), te ostalih dodatnih toplinskih izolacija (pod, krov), zatim zbog kvalitetnije i skuplje stolarije (3 slojno staklo, plin argon) i na kraju zbog ugradnje termoventilacijskog sustava, toplinske pumpe, rekuperatora zraka i dr.

Tko izvodi radove?

Na osnovu troškovnika iz Glavnog projekta ponudu za izvođenje radova, možete zatražiti od naših ovlaštenih izvoditelja, ali izvođenje možete ugovoriti i s tvrtkom koja nema iskustva s našim materijalom. I u tom se slučaju uz našeg instruktora gradnje, naš alat, te aktivno uključenje naše tehničke službe, objekt može izvesti kvalitetno, poštujući pri tom sva pravila vezana uz gradnju s našim materijalima.

Što je zelena gradnja?

“Zelenima” se nazivaju one kuće koje su građene tako da štede vaš novac koristeći minimalnu količinu energije i koje poštuju prirodu, čovjeka i okoliš.

Za međunarodni certifikat zelene gradnje trebate voditi računa o:

  • efikasnom korištenju građevinskog zemljišta
  • zbrinjavanju građevinskog otpada
  • recikliranju materijala
  • povezanosti sa susjedstvom
  • dostupnim servisima – posebno prometnicama

Certificiranjem zelene gradnje prate se:

  • način i količina, te efikasnost potrošnje voda
  • rješenja vezana za krajobraz i ambijent interijera
  • odabir i način upotrebe ekoloških materijala
  • emisija stakleničkih plinova iz objekta
  • energetska učinkovitost
  • korištenje obnovljivih izvora energije

Pročitajte više o zelenoj gradnji na linku.

Da li je Ytong materijal štetan?

Ytong je negorivi građevinski materijal i ne sadrži štetne tvari u plinovitom stanju. Građevinski je materijal s najmanjom prirodnom radioaktivnosti i sadržajem štetnih materijala, koja se prati sukladno važećem Pravilniku.

Objekti izgrađeni od porobetona jamče zdrav boravak u ugodnoj mikroklimi tijekom neograničenog broja godina.

Jesu li YTONG kuće montažne?

Za kuće građene Ytong sustavom gradnje, u tehničkom pogledu, možemo reći da se radi o učinkovitoj polumontažnoj zidanoj gradnji.  Riječ je o kombinaciji dva principa gradnje – klasičnog i montažnog. Zahvaljujući karakteristikama porobetonskih blokova i pripadajućih materijala, izvedba je puno brža, a fizikalna svojstva u pogledu termoizolacije bolja su od klasične gradnje.  Ytong kućama kao i klasičnoj gradnji, s vremenom ne pada cijena.

Cjelovitost Ytong sustava gradnje najviše dolazi do izražaja upravo kod gradnje obiteljskih kuća.  Ytong sustav gradnje podrazumijeva kompletan sustav svih potrebnih, velikih elemenata za zidanje od temelja do krova, za zidanje s minimalnom količinom oplate i betona (protupotresni kutni element, U- element, L- element, Ytong strop, Ytong tankoslojni mort). Uz to, tijekom cijelog vremena gradnje, gradilište je  čisto i uredno, bez deponija vode, pijeska, miješalice i slično. Brzini i preciznosti gradnje doprinosi i činjenica da se Ytong zidovi ne trebaju žbukati s vanjske i unutrašnje strane ili se eventualno za obradu zidova koriste tankoslojne žbuke.  Postupak s tanjim završnim obradama je jeftiniji, brži i suši, što podrazumijeva i brže useljenje u kuću.

Kako saznati cijenu materijala?

Upotrijebite naš novi online kalkulator za izračun cijene građevinskog materijala. Jednostavno i brzo korištenje. Možete nam poslati e-mailom, pa ćemo mi napraviti kalkulaciju

Iskustva kupaca

Kuće od Ytong materijala grade se od 30-tih godina prošlog stoljeća. Većina od njih i danas su u upotrebi. Ytong je nastao u Švedskoj i Europski je proizvod. U Hrvatskoj se s Ytongom gradi desetljećima, neka od iskustva kupaca možete pronaći ovdje

“U našu smo kuću uselili samo šest mjeseci od početka gradnje. To je bilo nevjerojatno! A onda se te zime, zbog nezgode sa kvarom na elektronici, pokazala prava vrijednost niskoenergetskog doma!”

Obitelj Lipovec

“Nismo bili zadovoljni sa starom kućom u Vrapču, pa smo ju prodali i krenuli u gradnju nove. Htjeli smo da bude kuća budućnosti, stoga nije bio problem odlučiti se za materijal ekološkog sastava i izvrsnih toplinskih karakteristika. Odabrali smo gotovi projekt za kuću Nadija, počeli s gradnjom u studenom, a već 1. svibnja uselili u kuću.”

Obitelj Prebeg

“Nikada nije prekasno napraviti od svog doma savršeno obiteljsko gnijezdo. Mi smo nadogradili i adaptirali svoju staru kuću. Preobrazba je bila brza zahvaljujući Ytongu, iako je zahvat na renoviranju bio obiman. No, rezultat je zato ispao impozantan! Dobili smo krasnu i prostranu, a štedljivu kuću!”

Obitelj Kos

“Željeli smo da naša obiteljska kuća bude puna svjetla, da bude prostrana, topla i udobna. I, evo nas! U sjajnoj kući napravljenoj od Ytong materijala. A koja je, k tome, postala još i najpoznatija niskoenergetska kuća u Hrvatskoj!”

Obitelj Jelušić

Besplatna podrška